anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik galaretkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubię połączenie sernika z owocową galaretką i z dodatkiem owoców, tym razem użyłam brzoskwiń z puszki.

Sernik galaretkowy

Składniki:

Sernik galaretkowy

biszkopt

masa serowa

  • 1 wiaderko sera twarogowego (1 kg)
  • 1 szkl cukru pudru
  • 3 galaretki brzoskwiniowe
  • 5 połówek brzoskwiń z syropu

masa z serków

  • 4 serki homogenizowane
  • 2 galaretki agrestowe

 

wierzch

  • 2 galaretki truskawkowe

Sposób przygotowania:

Sernik galaretkowy
Białka ubić na sztywną pianę zasypać cukrem i ubić dokładnie. Dodać żółtka oraz mąkę delikatnie wymieszać i upiec biszkopt w 180 stopniach.

Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1/2 l. wody. Ser utrzeć z cukrem pudrem , wlać tężejącą galaretkę i wylać na zimny biszkopt. Brzoskwinie pokroić w kostkę i posypać ser. Galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szkl. wody i wymieszać z serkami wylać na ser z brzoskwiniami.

Na wierzch wylać tężejącą galaretkę truskawkową przygotowaną wg. przepisy na opakowaniu. Schłodzić około 3 godziny.