Sposób przygotowania:
Sernik galaretkowy
Białka ubić na sztywną pianę zasypać cukrem i ubić dokładnie. Dodać żółtka oraz mąkę delikatnie wymieszać i upiec biszkopt w 180 stopniach.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1/2 l. wody. Ser utrzeć z cukrem pudrem , wlać tężejącą galaretkę i wylać na zimny biszkopt. Brzoskwinie pokroić w kostkę i posypać ser. Galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szkl. wody i wymieszać z serkami wylać na ser z brzoskwiniami.
Na wierzch wylać tężejącą galaretkę truskawkową przygotowaną wg. przepisy na opakowaniu. Schłodzić około 3 godziny.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1/2 l. wody. Ser utrzeć z cukrem pudrem , wlać tężejącą galaretkę i wylać na zimny biszkopt. Brzoskwinie pokroić w kostkę i posypać ser. Galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szkl. wody i wymieszać z serkami wylać na ser z brzoskwiniami.
Na wierzch wylać tężejącą galaretkę truskawkową przygotowaną wg. przepisy na opakowaniu. Schłodzić około 3 godziny.
marietta