AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Sernik szampański

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Sernik na zimno z kawałkami galaretki.

Sernik szampański

Składniki:

Sernik szampański

 

  • SKŁADNIKI:
  • 2 serki waniliowe Danio po 400 gram każdy
  • 3 kolorowe galaretki na kostki
  • 2 galaretki do serków
  • 2 galaretki na wierzch
  • okrągłe biszkopty

 

Sposób przygotowania:

Sernik szampański
Trzy kolorowe galaretki rozpuścić we wrzącej wody ,każdą oddzielnie w szklance wody i odstawić do zastygnięcia. Pokroić w kostkę.
2 galaretki rozpuścić w 400ml wrzącej wody i wystudzić. Zmiksować serki Danio, do masy dodawać stopniowo tężejące galaretki. Następnie wrzucić galaretkowe kostki ( zamiast nich mogą być rodzynki i skórka pomarańczowa ).
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i wylać na nie gotową, tężejącą masę- jeżeli będzie za rzadka to poczekać, aż zgęstnieje, bo inaczej galaretki opadną na dno !!!
2 galaretki rozpuścić w 600-700 ml wrzącej wody,odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na masę, odstawić sernik w chłodne miejsce.
SMACZNEGO :)