Sposób przygotowania:
Sernik gotowanyETAP 1:
Do większego garnka wkładamy margarynę i topimy ją.
ETAP 2:
Wsypujemy oba cukry i mieszamy (na wolnym ogniu).
ETAP 3:
Następnie dodajemy twaróg z wiaderka, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy "trzepaczką" do połączenia się składników. Cały czas mieszając, gotujemy, aż masa serowa będzie gorąca, ale nie wrząca.
ETAP 4:
Do mleka wsypujemy budynie, mieszamy i wlewamy do masy serowej. Mieszając gotujemy przez chwilę, aż masa będzie gęsta.
ETAP 5:
Blachę o wymiarach 22x33cm wykładamy herbatnikami, po czym wylewamy na nie połowę masy serowej.
ETAP 6:
Znów układamy warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej. Na wierzchu układamy herbatniki.
Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.Po tym czasie ciasto smarujemy polewą czekoladową.