Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z herbatnikami
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na niej ułożyć herbatniki (jeden przy drugim). Margarynę rozpuścić (można w mikrofalówce) i przestudzić. Twaróg zmielić lub zmiksować mikserem na gładką masę, dodać jajka, cukier i cukier wanilinowy i przestudzoną margarynę. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Przelać do garnka i gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszać. Budynie rozpuścić w 1/2 szkl. mleka i wlać do gotującej się masy serowej. Całość zagotować, cały czas mieszając. Gorącą masę serową wylać na herbatniki, wyrównać szpatułką. Na wierzch ułożyć pozostałe herbatniki. Odstawić do ostygnięcia. Można polać czekoladą (rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła). Wstwić do lodówki najlepiej na całą noc.
celineczka
katarzynagotuje
Ja robiłam w formie 25X28. Pozdrawiam :)