Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik gotowany jest szybkim sernikiem którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a jest smaczny i ładnie wygląda

Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino

 

  • 1 kg sera białego twarogowe na serniki
  • herbatniki do wyłożenia spodu blachy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 150 ml mleka
  • 3 jajka
  • biszkopty okrągłe do wyłożenia góry
  • capucino czekoladowe do oprószenia

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino
Do miseczki wlewamy mleko, wsypujemy budyń i mieszamy do rozpuszczenia. Jajka wbijamy do miski i fyrlamy je. Do garnka wkładamy masło roztapiamy je, dodajemy cukier oraz ser gotujemy stale mieszając, wlewamy jajka i mieszamy - do uzyskania gładkiej masy. Wówczas wlewamy budyń i zagotowujemy całą masę serową. Formę do ciasta wykładamy herbatnikami, zalewamy gorąca masą i układamy na wierzchu biszkopty okrągłe. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Przed podaniem oprószamy dość obficie cappuccino.
Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino
Etap 1 spód blachy wykładamy herbatnikami
Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino
Etap 2 zalewamy herbatniki gorącą masą serową
Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino
Etap 3 na wierzchu układamy okrągłe biszkopty
Sernik gotowany na herbatnikach z cappuccino
Etap 4 oprószamy całość czekoladowym cappuccino