Sposób przygotowania:
Ciasto chałwowe
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać żółtka. Następnie dodać wszystkie składniki suche. Dokładnie wymieszać. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony biszkopt przekroić na dwie części. Składniki posypki rozdrobnić w blenderze. Przygotować krem: Ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka, dodając 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Do gorącego budyniu pokruszyć 100 g chałwy. Wystudzić.Masło utrzeć na puch z pozostałą chałwą. Połączyć z zimnym budyniem.
Biszkopt przełożyć większą częścią kremu. Pozostałym kremem wysmarować górną część ciasta. Wierzch udekorować posypką.
Upieczony biszkopt przekroić na dwie części. Składniki posypki rozdrobnić w blenderze. Przygotować krem: Ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka, dodając 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Do gorącego budyniu pokruszyć 100 g chałwy. Wystudzić.Masło utrzeć na puch z pozostałą chałwą. Połączyć z zimnym budyniem.
Biszkopt przełożyć większą częścią kremu. Pozostałym kremem wysmarować górną część ciasta. Wierzch udekorować posypką.