Sposób przygotowania:
Sernik jagodowy
Mąkę posiekać z zimnym masłem, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać wodę i żółtko. Szybko zagnieść. Wylepić dno formy. Piec w 190*C przez 15min. MASA SERNIKOWA: zmielony twaróg zmiksować ze śmietanką, cukrem jajkami i mąką ziemniaczaną. Jagody zmiksować (można dodać trochę śmietanki, żeby lepiej się rozdrobniły) przetrzeć przez sito i wlać do masy serowej. Dokładnie wymieszać. Wylać na podpieczony spód i piec przez 50min w 170*C. Sernik wystudzić.Żelatynę namoczyć w minimalnej ilości wody, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Zimną śmietankę ubić na sztywno dodając cukier puder. Gęsty jogurt powinien mieć temperaturę pokojowa. Wlać cienkim strumyczkiem ostudzoną żelatynę mieszając trzepaczką. Jogurt połączyć z ubitą śmietanką. Wylać na ostudzony sernik. Kiedy zesztywnieje wyłożyć jagody. Smacznego!
Alex_M
Mniam1
Próbuj, bo na prawdę smaczny :)
marietta
Ewus71
Idealne na takie upały...