Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowy bez pieczenia
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i układamy biszkopty. Rozpuszczamy żelatynę w 1/4 szkl wrzątku a galaretkę w 500 ml wrzątku-odstawiamy do wystudzenia.
Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy partiami jogurt a następnie ricottę-cały czas miksując.
Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę- chwilę miksujemy a potem przelewamy ciasto na biszkopty, wygładzamy i wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretka zacznie tężeć, polewamy nią ciasto. Sernik ponownie wstawiamy do lodówki.
Najlepszy jest na drugi dzień.
Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy partiami jogurt a następnie ricottę-cały czas miksując.
Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę- chwilę miksujemy a potem przelewamy ciasto na biszkopty, wygładzamy i wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretka zacznie tężeć, polewamy nią ciasto. Sernik ponownie wstawiamy do lodówki.
Najlepszy jest na drugi dzień.