Sposób przygotowania:
Sernik kajmakowo-dyniowy z truskawkami
Do dużej miski przekładamy twaróg, puree z dyni, kajmak, jajka oraz cukier. Miksujemy do połączenia się składników. Następnie wsypujemy proszki budyniowe i mieszamy masę na sernik łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku.
galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
Truskawki myjemy, wyjmujemy szypułki i kroimy na pół. Na zimnym serniku układamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką.
Wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut. Czekoladę drobno siekamy. Śmietanę ubijamy ze "śnieżkami" i wykładamy na galaretkę, wyrównujemy. Górę ciasta posypujemy czekoladą.
Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Najlepsze jest na drugi dzień.
Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku.
galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia.
Truskawki myjemy, wyjmujemy szypułki i kroimy na pół. Na zimnym serniku układamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką.
Wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut. Czekoladę drobno siekamy. Śmietanę ubijamy ze "śnieżkami" i wykładamy na galaretkę, wyrównujemy. Górę ciasta posypujemy czekoladą.
Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Najlepsze jest na drugi dzień.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje