Sposób przygotowania:
Proste ciasto jogurtowe z borówkami
1. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia
2. Białka ubij, następnie dodawaj partiami cukier i ubijaj aż piana będzie gładka. Masło utrzyj i dodaj do białek, delikatnie wmieszaj żółtka i jogurt naturalny.
3. Łyżka po łyżce dodawaj mąkę, delikatnie mieszając.
4. Owoce umyj i osusz.
5. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dodaj borówki lekko wciskając je w ciasto (część pozostaw na wierzchu).
6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 40 - 45 minut, do suchego patyczka.
2. Białka ubij, następnie dodawaj partiami cukier i ubijaj aż piana będzie gładka. Masło utrzyj i dodaj do białek, delikatnie wmieszaj żółtka i jogurt naturalny.
3. Łyżka po łyżce dodawaj mąkę, delikatnie mieszając.
4. Owoce umyj i osusz.
5. Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dodaj borówki lekko wciskając je w ciasto (część pozostaw na wierzchu).
6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 40 - 45 minut, do suchego patyczka.