Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą
W garnku rozpuszczamy margarynę. Dodajemy twaróg z wiaderka, esencję waniliową, jajka, cukier kokosowy i kawałki białej czekolady. Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszamy aby masa nam się nie przypaliła.
Budyń śmietankowy oraz mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku. Przelewamy do masy serowej. Mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Gotujemy tak długo aż masa zgęstnieje. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie wykładamy pierwszą warstwę herbatników, wylewamy połowę masy serowej, wygładzamy. Następnie wykładamy kolejną warstwę masy i kolejną warstwę herbatników. Na wierzchu rozsmarowujemy kajmak i rozsypujemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do wystudzenia. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Budyń śmietankowy oraz mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w mleku. Przelewamy do masy serowej. Mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Gotujemy tak długo aż masa zgęstnieje. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie wykładamy pierwszą warstwę herbatników, wylewamy połowę masy serowej, wygładzamy. Następnie wykładamy kolejną warstwę masy i kolejną warstwę herbatników. Na wierzchu rozsmarowujemy kajmak i rozsypujemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do wystudzenia. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
SylaUla