SUPERPRZEPIS

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

Mocno kokosowy, wilgotny sernik z nutą śmietankową. Kuleczki pod masą serową miękną i dodają przyjemnego, lekko czekoladowego smaku jak również uroku który ujawnia się po pokrojeniu ciasta.

Składniki:

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

 

  • 800 g twarogu półtłustego
  • 7 jajek
  • 5 łyżek wiórek kokosowych ( ok 50 g)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 5 kropelek aromatu śmietankowego
  • 1 łyżka przyprawy do sernika
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka czekoladowych kuleczek śniadaniowych
  • cukier puder do oprószenia ciasta

Sposób przygotowania:

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

ETAP 1:

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

Twaróg zmiksować z jajkami uzyskując gładką, puszystą masę.

ETAP 2:

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

Do twarogu wsypać budyń , proszek do pieczenia , cukier , wiórki kokosowe oraz przyprawę do sernika.

Wlać aromat waniliowy.

Wymieszać masę sernikową.

ETAP 3:

Sernik kokosowy z czekoladowymi kuleczkami

Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie wysypać czekoladowe kuki.

Na kulki wyłożyć równomiernie masę.

Sernik piec 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem.


Tagi:

ciasto sernik