Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z kokosową warstwąSposób przygotowania ciasta
Masło lub margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać śmietanę.
Jajka utrzeć z cukrem pudrem i szczyptą soli , dodać do posiekanego masła , zagnieść ciasto.
Gotowa schłodzić około 60 minut.
Ciasto podzielić na 3 części, upiec 3 placki jednakowej wielkości , piec na złoty kolor.
Masa serowa
Do sera dodać jajka, cukier, cukier waniliowy,masło, zmiksować dokładnie blenderem, podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aż masa zrobi się rzadka.
W mleku rozpuścić budyń i mąkę ziemniaczaną, wlać do sera , cały czas mieszając zagotować.
Gorącą masą przełożyć placki.
Na wierzch wyłożyć podpieczone wiórki kokosowe, całość polać rozpuszczoną, białą czekoladą.
Gotowe włożyć do pojemnika na ciasto lub owinąć lniana ściereczką, odstawić do drugie dnia aby placki zmiękły.
Warstwa kokosowa
Wszystkie składniki włożyć do garnka, podsmażać do zrumienienia się kokosu.
ewaeu
Bo
Dziękuję , pozdrawiam :))
gosia56
Bo
Gosiu, zapraszam serdecznie ;)