Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik z przecierem z mangoWykonanie :
Wbijamy jaja do misy, wsypujemy cukier i miksujemy do momentu potrojenia się masy( wygląda jak puch po dobrym zmiksowaniu).
Kiedy mam ubite jaja z cukrem dodajemy mleczko kokosowe i twaróg. delikatnie mieszamy do połączenia składników.Teraz dodajemy przesianą mąkę ziemniaczana oraz przecier z mango. Sernik mam lekko żółty kolor to dzięki przecierowi.
Bardzo przyjemny w smaku i polecam wam szczególnie.
Kiedy mamy wszystkie składniki połączone wykładamy je do formy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia spód i boki.
Na dno formy kładziemy herbatniki i łyżką przekładamy trochę masy serowej,tak aby nam herbatniki nie pływamy.Kiedy już zakryjemy spód wykładamy resztę masy serowej.
Mój sernik piekł się termoobieg+ para 160 stopni godzinę i 20 minut