Sposób przygotowania:
Sernik na biszkopcie
MASA SEROWA: w misce utrzeć żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać ser biały (starty wcześniej dwukrotnie), olej, mleko i budynie. Ucierać. Później dodać śmietanę 30%. Białka ubić, dodać do masy i wymieszać łyżką. Całość wyłożyć na brytfannę i piec ok. 45 minut w 180 st.
BISZKOPT: na 20 min przed końcem czasu pieczenia, białka ubić, dodać cukier. Do masy dołożyć żółtka i nadal ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito i wymieszać łyżką.
Wyłożyć ciasto z piekarnika, wylać masę biszkoptową i rozłożyć.
Wstawić jeszcze na 20 minut.
Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przewrócić górą do dołu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego.
BISZKOPT: na 20 min przed końcem czasu pieczenia, białka ubić, dodać cukier. Do masy dołożyć żółtka i nadal ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito i wymieszać łyżką.
Wyłożyć ciasto z piekarnika, wylać masę biszkoptową i rozłożyć.
Wstawić jeszcze na 20 minut.
Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przewrócić górą do dołu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego.