Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem nutella
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie żółtka. Kakao, mąkę, proszek i budynie wymieszać i przesiać przez sito do miski z masą białkową. Całość dobrze wymieszać łyżką i wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 40 minut w 170 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
MASA: śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami. Mascarpone wymieszać z nutellą i połączyć. Obie masy połączyć ze sobą.
MASA ŚMIETANOWA: śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fix. Dobrze zmiksować. Na biszkopta wyłożyć masę mascarpone z nutellą, posypać kakao. Biszkopty maczać w wodzie wymieszanej dowolnym sokiem. Układać na masie mascarpone, przyłożyć masą śmietanową i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
MASA: śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami. Mascarpone wymieszać z nutellą i połączyć. Obie masy połączyć ze sobą.
MASA ŚMIETANOWA: śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fix. Dobrze zmiksować. Na biszkopta wyłożyć masę mascarpone z nutellą, posypać kakao. Biszkopty maczać w wodzie wymieszanej dowolnym sokiem. Układać na masie mascarpone, przyłożyć masą śmietanową i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.