Sposób przygotowania:
Sernik na biszkopcie
Sernik: Margarynę roztopić lekko ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem , wlać roztopioną margarynę , dodawać po łyżce sera i mąkę wymieszaną z budyniem. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z sernikiem. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać powierzchnie.Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać po żółtku i olej , dokładnie ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta . Ciasto wylać na masę sernikową i wyrównać powierzchnie. Całość piec ok 1 h w temp 180 stopni. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Zimne ciasto obrócić tak oby biszkopt był na spodzie , ściągnąć papier.Masa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Śmietanę 30% ubić krótko z cukrem pudrem i dodać lekko tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na wierzch sernika wstawić do lodówki aby stężała.
zbysiowa
bietka