Sposób przygotowania:
Sernik na biszkopcie
Wybijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy ok 3 łyżki wody i mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy a następnie nasączamy ponczem.
Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Cukier dodajemy do masła i miksujemy. Dodajemy ser.
Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op dodajemy do sera i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy aromat i żelatynę.
Masę serową wykładamy na nasączone ciasto i wyrównujemy. Następna warstwa to masa krówkowa którą przykrywamy biszkoptami (można biszkopty maczać w ponczu).
Całość polewamy polewą czekoladową.
Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Cukier dodajemy do masła i miksujemy. Dodajemy ser.
Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op dodajemy do sera i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy aromat i żelatynę.
Masę serową wykładamy na nasączone ciasto i wyrównujemy. Następna warstwa to masa krówkowa którą przykrywamy biszkoptami (można biszkopty maczać w ponczu).
Całość polewamy polewą czekoladową.