lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sernik na herbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik zawsze wychodzi idealny może dlatego , że jest robiony jakby naparze, ale i pieczony .

Sernik na herbatnikach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na herbatnikach

 

  • sernik twarogowy z wiaderka 1 kg

 

 

  • cukier 200 gram

 

 

  • budyń waniliowy 1 szt

 

 

  • na dno herbatniki 200 gram

 

  • rodzynki50 gram

 

  • owoce kandyzowane 100 gram

 

  • Polewa:

 

 

  • woda 2 łyżki

 

  • cukier 50 gram

 

Sposób przygotowania:

Sernik na herbatnikach
1. Jaja miksujemy z cukrem do podwojenia objętości. 2. Dodajemy ser mielony z wiaderka , łyżką wkładamy , do miksującego miksera . 3. Teraz dodajemy budyń i kasze manną . 4. Blaszkę wykładamy herbatnikami, przekładamy masę sernikową. 5. Posypujemy rodzynkami i owocami kandyzowanymi. 6. Do pieca wstawiamy blaszek tą czarną i wlewamy wodę. 7. Teraz wstawiamy blaszkę z sernikiem tak aby mniej niż połowę było wody . 8. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Teraz zmniejszamy temp. do 140 stopni i pieczemy 60 minut. Polewa: Do garnka wkładamy margarynę i rozpuszczamy z wodą dodajemy cukier i kakao , mieszamy do zgęstnienie. Kiedy ostygnie polewamy sernik ostudzony i posypujemy kolorowa posypką.
Sernik na herbatnikach
Jaja miksujemy z cukrem do podwojenia objętości. Dodajemy ser mielony z wiaderka , łyżką wkładamy , do miksującego miksera . Teraz dodajemy budyń i kasze manną .
Sernik na herbatnikach
Blaszkę wykładamy herbatnikami, przekładamy masę sernikową.
Sernik na herbatnikach
Na masę sernikową posypujemy owocami kandyzowanymi .
Sernik na herbatnikach
Na masę sernikową i owoce kandyzowane posypujemy rodzynkami .