Sposób przygotowania:
Sernik na herbatnikach
1. Jaja miksujemy z cukrem do podwojenia objętości. 2. Dodajemy ser mielony z wiaderka , łyżką wkładamy , do miksującego miksera . 3. Teraz dodajemy budyń i kasze manną . 4. Blaszkę wykładamy herbatnikami, przekładamy masę sernikową. 5. Posypujemy rodzynkami i owocami kandyzowanymi. 6. Do pieca wstawiamy blaszek tą czarną i wlewamy wodę. 7. Teraz wstawiamy blaszkę z sernikiem tak aby mniej niż połowę było wody . 8. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Teraz zmniejszamy temp. do 140 stopni i pieczemy 60 minut. Polewa: Do garnka wkładamy margarynę i rozpuszczamy z wodą dodajemy cukier i kakao , mieszamy do zgęstnienie. Kiedy ostygnie polewamy sernik ostudzony i posypujemy kolorowa posypką.