Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Na poczatek rozrabiamy 2 galaretki (w jasnym kolorze cytrynowe lub brzoskwiniowe) w 250ml goracej wody i schladzamy po czym dodajemy do twarogu ( najlepszy z puszki-nie trzeba mielic) dobrze mieszamy mikserem (zrobi sie dosc zadki - tak ma byc). Do masy serowej dodajemy owoce ( ja zawsze dodaje brzoskwinie najlepiej smakuje mojej rodzince :) ) wczesniej odsaczone z syropu pokrojone w kostke i 3 lyzki cukru pudru. Wlewamy tak przygotowana mase do tortownicy wylozonej folia i do lodowki. W tym czasi przygotowujemy kolejna galatetke rowniez w polowie zalecanej przez producenta ilosci wody i odstawiamy do przestudzenia i ona musi zrobic sie galaretowata. Gdy juz tak sie stanie wylewamy ja na sernik. Mozna owoce rowniez polozyc na wierzch aby zatopily sie w galaretce. Sernik gotowy wkladamy na jakies 2h do lodowki i po tym czasie mozemy raczyc sie ta pysznoscie :) Czasem jak nie mamy w domu puszki z owocami mozemy zastapic je kostkami galaretki ktora przygotowujemy wczesniej i po zastygnieciu kroimy i do masy serowej dodajemy :)