olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik na zimno z truskawkami, pokrytymi galaretką truskawkową stanowi idealny deser na upalne dni wakacyjne.

Sernik na zimno Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 1 opakowanie sernika na zimno
  • 2 serki homogenizowane
  • 500 ml mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 500 gram truskawek
  • 1 opakowanie biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Dno foremki wykładam biszkoptami. Zawartość opakowania miksuję z mlekiem, cukrem waniliowym oraz serkami homogenizowanymi, po czym przekładam do formy i dekoruję truskawkami. W naczyniu przygotowuję galaretkę, a kiedy zacznie tężeć pokrywam nią wierzch sernika wyłożony truskawkami. Sernik wstawiam do lodówki na 5 godzin aby stężała galaretka.
Sernik na zimno
Zawartość opakowania miksuję z mlekiem, cukrem waniliowym oraz serkami homogenizowanymi, po czym przekładam do formy i dekoruję truskawkami.
Sernik na zimno
W naczyniu przygotowuję galaretkę, a kiedy zacznie tężeć pokrywam nią wierzch sernika wyłożony truskawkami.