lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zanim zaczniecie mnie krytykować i mówić że nie umiem piec :) Zastanówcie się czy nie ciekawiło was jak smakuje sernik na zimno .

Sernik na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • gotowe opakowanie sernika jogurtowego na zimno Dr .Oetker

 

 

 

  • 2 galaretki malinowe Dr.Oetker

 

  • śliwki z 2 litrowych słoików z kompotu

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Śliwki z kompotu przecedzamy i blenderujemy . Galaretki rozpuszczamy w 200 gramach wrzątku i dodajemy do zblenderowanych śliwek chwile razem blenderujemy i wstawiamy do lodówki aby stężało. Mus nam tężeje koło godziny . Po 50 minutach czekania- Do miski wlewamy mleko dodajemy proszek sernikowy i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Przygotowujemytortownicę 26 cm na dnie kładziemy folie spożywczą i układamy herbatniki . Przekładamy połowę sernika rozprowadzając równomiernie . Winogrona obieramy ze skórki kroimy na połowę wyjmujemy pestki u układamy na serniku na całej powierzchni . Przekładamy następną warstwę sernika. Wstawiamy do lodówki po 20 minutach przelewamy mus śliwkowy i zostawiamy teraz najlepiej na noc w lodówce .
Sernik na zimno
Do miski wlewamy mleko dodajemy proszek sernikowy i miksujemy 5 minut na największych obrotach. i połowę sernika przekladamy na herbatniki
Sernik na zimno
Winogrona obieramy ze skórki kroimy na połowę wyjmujemy pestki u układamy na serniku na całej powierzchni . Przekładamy następną warstwę sernika.
Sernik na zimno
Śliwki z kompotu przecedzamy i blenderujemy . Galaretki rozpuszczamy w 200 gramach wrzątku i dodajemy do zblenderowanych śliwek chwile razem blenderujemy i wstawiamy do lodówki aby stężało.
Sernik na zimno
Etap 4Przekładamy zastygly mus ze śliwek i galaretek na sernik i do lodówki na godzinkę