Sposób przygotowania:
sernik na zimno
Szklankę cukru pudru utrzeć z żółtkami , dodać serki , wymieszać . Galaretkę cytrynową przygotować w 1,5 szkl. wody , ostudzoną (ale płynną) powoli dolewać do masy . Dokładnie wymieszać , przelać do naczynia i wstawić do lodówki do stężenia . Białka ubić z drugą szklanką cukru (nie musi być sztywna piana) , dolać chłodną galaretkę wiśniową (rozpuszczoną w 1,3/4 szkl.wody) , powoli wylać na zastygniętą masę serową i włożyć do lodówki aż zgęstnieje galaretka.Mój jest trochę "rozjechany" , ponieważ z powodu wnuka (lubi się częstować) trzymałam go na lodówce
Henia
bogda46
Henia
Czy Ty kobieto nie wiesz,że jak coś nie wyjdzie to się nie robi temu zdjęcia i nie wystawia go na widok publiczny?!
bogda46
To już wiem dlaczego w Twojej galerii nie ma zdjęć........
Henia
Wysilanie inteligencji niepotrzebne! Wyraźnie w którymś komentarzu do Pani potraw napisałam, że bubli nie toleruję i dopóki nie będę mogła wstawić zdjęć na odpowiednim poziomie, niwe wstawiam ich! Docinek znowu nie trafił!