Sposób przygotowania:
Sernik na zimno na spodzie ciasta z dżemem
Do pojemnika dodać jogurt naturalny gęsty i jogurt truskawkowy, cukier puder, mikserem połączyć składniki, wlać letnią, rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować masę sernikową.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wyłożyć kawałki ciasta z dżemem, na ciasto wylać masę sernikową. Wygładzić łyżką wierzch sernika, schować do lodówki do zastygnięcia.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, lekko stężałą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin. Najlepiej kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wyłożyć kawałki ciasta z dżemem, na ciasto wylać masę sernikową. Wygładzić łyżką wierzch sernika, schować do lodówki do zastygnięcia.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, lekko stężałą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin. Najlepiej kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.