Sposób przygotowania:
Sernik na zimno wg ADAIDA
1.Galaretki zieloną,czerwoną i żółtą rozpuścić 3w 1,5 szkl. gorącej wody (każdą osobno) i odstaw do stężenia.Pomarańczową galaretkę rozpuść w 1 szkl. gorącej wody.Galaretki można wstawić do lodówki,żeby było szybciej. 2.Dużą tortownicę wyłóż biszkoptami. 3.Zieloną galaretkę zmiksuj z dwoma serkami i wylej na biszkopty.Następnie ubij śmietanę z cukrem pudrem i dodaj pomarańczową tężejącą galaretkę.Na tym wyłóż warstwę biszkoptów i wylej czerwoną galaretkę,zmiksowaną z serkami. 4.Na ostatniej warstwie ułóż owoce,mandarynki,kiwi i banany,i zalej ostatnią galaretką. 5.Odstaw do lodówki na kilka godzin.