Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Koloraśny
- Proszek sernikowy ubijać z mlekiem przez 5 minut mikserem, potem dorzucić do tego 2 serki homogenizowane i miksować jeszcze ok. 2 minuty. - Czekoladę pokroić na maleńkie kosteczki. - Do masy dosypać czekoladę i rodzynki i delikatnie wymieszać mikserem. - Galaretkę czerwoną rozpuścić i doprowadzić do całkowitego zastygnięcia, po czym pokroić w kosteczki 1 cm na 1 cm. - Galaretkę zieloną rozpuścić, wystudzić, ale nie czekać aż zastygnie, gdyż będzie ona w postaci delikatnie zgęstniałej wylewana na sernik. - Na blasze tortowej wyłożyć biszkopty i wylać na nią masę sernikową. Odstawić do lodówki na 30 minut. - Wyjąć sernik z lodówki. - Ułożyć kawałki pomarańczy na powierzchni, a pomiędzy nimi ułożyć kostki czerwonej galaretki. - Całość zalać gęstniejącą galaretką zieloną. - Odstawić na około 1 godzinkę do lodówki. - SMACZNEGO!!!
marietta