paulinaanna777

paulinaanna777

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Sernik na zimno Koloraśny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik na zimno Koloraśny został stworzony najpierw w mojej wyobraźni, a potem zagościł na talerzykach domowników. PYSZNY!

Sernik na zimno Koloraśny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno Koloraśny

 

  • Proszek Sernik Gellwe.
  • pół litra mleka.
  • rodzynki.
  • czekolada mleczna.
  • 2 duże pomarańcze.
  • 2 serki homogenizowane.
  • 1 galaretka czerwona.
  • pół galaretki zielonej.
  • 1 paczka biszkoptów.

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno Koloraśny
- Proszek sernikowy ubijać z mlekiem przez 5 minut mikserem, potem dorzucić do tego 2 serki homogenizowane i miksować jeszcze ok. 2 minuty. - Czekoladę pokroić na maleńkie kosteczki. - Do masy dosypać czekoladę i rodzynki i delikatnie wymieszać mikserem. - Galaretkę czerwoną rozpuścić i doprowadzić do całkowitego zastygnięcia, po czym pokroić w kosteczki 1 cm na 1 cm. - Galaretkę zieloną rozpuścić, wystudzić, ale nie czekać aż zastygnie, gdyż będzie ona w postaci delikatnie zgęstniałej wylewana na sernik. - Na blasze tortowej wyłożyć biszkopty i wylać na nią masę sernikową. Odstawić do lodówki na 30 minut. - Wyjąć sernik z lodówki. - Ułożyć kawałki pomarańczy na powierzchni, a pomiędzy nimi ułożyć kostki czerwonej galaretki. - Całość zalać gęstniejącą galaretką zieloną. - Odstawić na około 1 godzinkę do lodówki. - SMACZNEGO!!!
Sernik na zimno Koloraśny
składniki potrzebne do wykonania sernika na zimno
Sernik na zimno Koloraśny
Czekoladę pokroić na maleńkie kosteczki. - Do masy dosypać czekoladę i rodzynki
Sernik na zimno Koloraśny
Proszek sernikowy ubijać z mlekiem przez 5 minut mikserem, potem dorzucić do tego 2 serki homogenizowane
Sernik na zimno Koloraśny
Na blasze tortowej wyłożyć biszkopty i wylać na nią masę sernikową. Odstawić do lodówki na 30 minut