Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z oczkiem
W garnku roztopić margarynę. Ciastka zmiksować w rozdrabniaczu, wsypać je do margaryny. Wymieszać masę i wyłożyć ją na dno tortownicy. Wyrównać masę dociskając ją i wstawić blachę do lodówki aby spód związał. Po około 30 minutach wyjąć tortownicę z lodówki. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć je koliście na spodzie sernika. Żelatynę zalać gorącą wodą, dokładnie ją wymieszać i przestudzić. Serek mascarpone zmiksować. Do drugiej miski wlać śmietanę, chwilę ubijać na najwyższych obrotach z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ubijając wlewać małym strumieniem żelatynę. Następnie dodawać po łyżce serka i nadal ubijać, ale na mniejszych obrotach. Na koniec dodać barwnik i dokładnie wymieszać z masą. Gotową masę wyłożyć na spód z brzoskwiniami. Wyrównać powierzchnię i wstawić sernik do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjąć sernik z lodówki i posypać go brązowym cukrem i płatkami czekoladowymi. Ponownie blachę wstawić na jeszcze dwie godziny.
Natala1210
bajtek
marietta