Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z likierem kawowym i bakaliamiPrzygotowanie spodu:

Roztopione masło połączyć z rozkruszonymi drobno biszkoptami. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić biszkoptowym spodem.
Przygotowanie masy:

Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. Do miski wrzucić ser, cukier puder, przyprawę do sernika i dolać likier. Masę wymieszać dokładnie. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Ciągle mieszając zawartość miski wlać do masy serowej. Dodać 3/4 mango oraz rodzynek, wymieszać je z masą.
Kończenie sernika:

Masę wyłożyć na biszkopty i wygładzić. Wysypać pozostałe bakalie i docisnąć. Sernik odłożyć do lodówki na noc do stężenia. Smacznego!
Bo