Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinamiETAP 1:
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie (950 ml), zostawić do wystudzenia, następnie schować do lodówki, by zaczęła tężeć.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, rozsypać na dnie mini biszkopty.
ETAP 2:
Żelatynę zalać gorącą wodą (120 ml), wymieszać dokładnie, letnią daje do sera.
Zimny z lodówki twaróg sernikowy krótko zmiksować na dużych obrotach z cukrem pudrem, wsypać pokrojoną drobno czekoladę mleczną oreo, miksując na średnich obrotach wlewać żelatynę.
Śmietanę mocno zimną ubić na sztywno i dodać do masy serowej miksując na mniejszych obrotach.
ETAP 3:
Wyłożyć na biszkopty mini masę serową, rozsypać opłukane,osuszone maliny i delikatnie je przycisnąć w sernik, wstawić do lodówki.
ETAP 4:
Tężejącą galaretkę wylać na maliny i sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.