Sposób przygotowania:
Sernik Mascarpone z malinami
Z mąki, masła, cukru i żółtek zagnieć kruche ciasto po czym odstaw je do lodówki, schłodzonym ciastem wyłóż dno tortownicy i wstaw ją do pieca na 15min.
W misce utrzyj jajka z cukrem a po chwili dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, do masy jajecznej dodawaj po łyżce sera stale ucierając a na koniec dodaj nasionka z dwóch lasek wanilii. Gotową masę serową przelej na podpieczone ciasto kruche i wstaw do piekarnika, piecz 10min w 180stop a potem jeszcze 70min w 130stop.
Żeby sernik się nie za bardzo spiekł przykryj go kawałkiem foli aluminiowej, upieczone ciasto pozostaw w wyłączonym piekarniku przez 1godz, ciasto podawaj dobrze schłodzone ze świeżymi malinami.
W misce utrzyj jajka z cukrem a po chwili dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, do masy jajecznej dodawaj po łyżce sera stale ucierając a na koniec dodaj nasionka z dwóch lasek wanilii. Gotową masę serową przelej na podpieczone ciasto kruche i wstaw do piekarnika, piecz 10min w 180stop a potem jeszcze 70min w 130stop.
Żeby sernik się nie za bardzo spiekł przykryj go kawałkiem foli aluminiowej, upieczone ciasto pozostaw w wyłączonym piekarniku przez 1godz, ciasto podawaj dobrze schłodzone ze świeżymi malinami.