Sposób przygotowania:
Sernik z malinami
Składniki ciasta łącze ze sobą. Wyrabiam jednolitą kulkę. Owijam ciasto folią aluminiową. Wkładam do lodówki na ok 30 min. po tym czasie ciasto dokładnie rozwałkowuję na ok 0.5 cm.
Przekładam do foremki tak by ciasto wystawało zza foremkę. Ciasto smaruję powidłami malinowymi. Następnie przygotowuję masę serową. Jajka rozbijam.
Dzielę na białka i żółtka. Białka z dodatkiem szczypty soli rozbijam na sztywną pianę. Ser ucieram z cukrem, margaryną. Następnie dodaję żółtka. Mieszam.
Na koniec dodaję pianę. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam delikatnie z masą serową. Następnie przekładam do foremki. Przykrywam bokami ciasta.
Piekę ok 55 min w 180 stopniach. Studzę ciasto przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wierzch ciasta można udekorować polewą np. Toffi. Smacznego.
Przekładam do foremki tak by ciasto wystawało zza foremkę. Ciasto smaruję powidłami malinowymi. Następnie przygotowuję masę serową. Jajka rozbijam.
Dzielę na białka i żółtka. Białka z dodatkiem szczypty soli rozbijam na sztywną pianę. Ser ucieram z cukrem, margaryną. Następnie dodaję żółtka. Mieszam.
Na koniec dodaję pianę. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam delikatnie z masą serową. Następnie przekładam do foremki. Przykrywam bokami ciasta.
Piekę ok 55 min w 180 stopniach. Studzę ciasto przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wierzch ciasta można udekorować polewą np. Toffi. Smacznego.
Justi2401