Sposób przygotowania:
Sernik z malinami
ciasto;
Z podanych składników zagnieść ciasto,1/3 ciasta odłożyć a pozostałym wyłożyć wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 24 cm.
Masa serowa;
Jajka ubić z cukrem na gładką masę.
Pod koniec miksowania dodawać stopniowo ser biały, budyń waniliowy, oraz mąkę ziemniaczaną.
Masę serową przelać na przygotowane ciasto, na ciasto ułożyć malinki wciskając je lekko w ser.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 -60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Z podanych składników zagnieść ciasto,1/3 ciasta odłożyć a pozostałym wyłożyć wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 24 cm.
Masa serowa;
Jajka ubić z cukrem na gładką masę.
Pod koniec miksowania dodawać stopniowo ser biały, budyń waniliowy, oraz mąkę ziemniaczaną.
Masę serową przelać na przygotowane ciasto, na ciasto ułożyć malinki wciskając je lekko w ser.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 -60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
gusia1000