Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinamiETAP 1:
Jedną galaretkę malinową i galaretkę brzoskwiniową przesypujemy do miseczek, każdą galaretkę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy galaretki ostygną, łączymy je z serkami - serek waniliowy dodajemy do galaretki malinowej, a serek brzoskwiniowy do brzoskwiniowej.
Do serka z galaretką malinową dodajemy maliny (pół szklanki), mieszamy.
Pozostałą galaretkę malinową zalewamy szklanki gorącej wody i odstawiamy.
ETAP 2:
Tortownicę natłuszczamy. Na dno wykładamy biszkopty.
ETAP 3:
Na biszkoptach rozprowadzamy warstwę z serka i galaretki malinowej z owocami. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
ETAP 4:
Na warstwę malinową wykładamy warstwę brzoskwiniową.
ETAP 5:
Na wierzchu ciasta układamy pozostałe maliny. Zalewamy je tężejącą galaretką malinową.
Sernik chodzimy w lodówce.
cherry
Ag.Zetka
Dziękuję :) serniczek już zniknął, ale na szczęście drugi można zrobić błyskawicznie ;)