Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami lataWykładanie tortownicy biszkoptami:
W wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy ułożyć biszkopty.
Przygotowanie masy I:
Galaretkę jagodową rozprowadzić w 200 ml wrzątku. Gdy ostygnie i zacznie tężeć, do miski wrzucić 1/3 twarogu.
Stopniowo, cały czas miksując do sera wlewać galaretkę.
Wrzucić jagody i bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Masę rozprowadzić na biszkoptach i odłożyć do lodówki.
Przygotowanie masy II:
Gdy masa w lodówce zacznie tężeć podobnie postąpić z galaretką agrestową i kolejną 1/3 częścią twarogu. Wrzucić agrest, delikatnie wymieszać.
Ułożyć na masie z jagodami, wygładzić, włożyć do lodówki.
Przygotowanie masy III:
I znów identycznie postąpić z galaretką malinową. Zmiksować ją z ostatnią częścią twarogu.
Bardzo delikatnie dodać maliny oraz obrane z gałązek porzeczki, lekko wymieszać, ułożyć na masie z agrestem.
Kończenie sernika:
Na wierzchu sernika ułożyć maliny i jeżyny. Odłożyć na noc do lodówki, do całkowitego stężenia. Smacznego!
ewaeu