Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinami i borówkami1.

Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie rozłożyć kruche herbatniki.
2.

Przygotować galaretkę truskawkową i chłodną zalać herbatniki.
3.

Do naczynia wyłożyć ser biały i wsypać cukier puder, zmiksować.
4.

Dolewać partiami chłodną galaretkę gruszkową i dalej miksować.
5.

Na końcu wlać zielony barwnik spożywczy i ponownie zmiksować.
6.

Zieloną masę wylać do tortownicy i wstawić do lodówki do stężenia.
7.

Na zielonej masie poukładać świeże maliny.
8.

Zmiksować kolejną porcję sera z cukrem pudrem. Następnie wlać chłodną galaretkę brzoskwiniową i znowu zmiksować.
9.

Potem dolać barwnik żółty. Zmiksować i wylać masę na maliny. Wstawić do stężenia do lodówki.
10.

Na stężałej masie poukładać borówki amerykańskie.
11.

Zalać chłodną niebieską galaretką i wstawić do całkowitego stężenia.
12.

Smacznego !