Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinamiMasa sernikowa:
Żelatynę wymieszać z zimnym mlekiem, zostawić na ok 10 minut do napęcznienia. Podgrzewać na małym ogniu do czasu aż się rozpuści. W misie miksera umieścić ser, cukier puder, aromat i zmiksować na gładką masę. Na koniec wlać lekko przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać.
Spód:
Foremkę 21x21 cm wyłożyć folią aluminiową, ułożyć ciasno biszkopty. Całość zalać połową masy serowej, używając łyżki, aby biszkopty się nie poprzesuwały. Odstawić do lodówki do stężenia.
Kolejne warstwy:
Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szkl gorącej wody. Tak samo przygotować galaretki cytrynowe. Ostudzić. Na zastygnięty sernik rozłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką malinową, odstawić do lodówki aby stężała. Wylać resztę masy serowej na maliny. W masę wcisnąć pokrojone w półplasterki brzoskwinie i kilka malin. Zalać tężejącą galaretką cytrynową, odstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.