ziutula

ziutula

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Sernik na zimno z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik jest niezwykle kremowy, zwarty, jest nie za słodki, z chrupiącą czekoladą, mini biszkopty są również chrupiące (lepsze od dużych) z posmakiem malin w pomarańczowej galaretce.

Sernik na zimno z malinami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik na zimno z malinami

 

  • biszkopty mini 1 opakowanie,
  • śmietana 30% 200 gram zimna,
  • twaróg sernikowy 1 kg wiaderko,
  • galaretka pomarańczowa 2 opakowania,
  • woda gorąca 950 ml,
  • maliny 1 małe pudełko,
  • czekolada mleczna oreo 100 gram,
  • sok z cytryny 2 łyżeczki,
  • cukier puder 3/4 szklanki,
  • żelatyna deserowa 5 łyżeczek,
  • woda gorąca 120 ml

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z malinami

ETAP 1:

Sernik na zimno z malinami
Trochę galaretki zrobi je zwarte na dnie.

Galaretki wymieszać w gorącej wodzie (950 ml), zostawić do wystudzenia, następnie schować do lodówki, by zaczęła tężeć.

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, rozsypać na dnie mini biszkopty.

ETAP 2:

Sernik na zimno z malinami
Czekolada oreo doskonale pasuje do sernika na zimno.

Żelatynę zalać gorącą wodą (120 ml), wymieszać dokładnie, letnią daje do sera.

Zimny z lodówki twaróg sernikowy krótko zmiksować na dużych obrotach z cukrem pudrem, wsypać pokrojoną drobno czekoladę mleczną oreo, miksując na średnich obrotach wlewać żelatynę.

Śmietanę mocno zimną ubić na sztywno i dodać do masy serowej miksując na mniejszych obrotach.

ETAP 3:

Sernik na zimno z malinami

Wyłożyć na biszkopty mini masę serową, rozsypać opłukane,osuszone maliny i delikatnie je przycisnąć w sernik, wstawić do lodówki.

ETAP 4:

Sernik na zimno z malinami

Tężejącą galaretkę wylać na maliny i sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.