Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno z owocami
Biszkopt: Białka ubić dodać cukier , żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i upiec.
Sernik: Żelatynę i galaretki rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder a następnie stopniowo jogurt. Na końcu wlewamy ostygniętą galaretkę z żelatynę.
Masę wylewamy na biszkopt położony w blasze z odpinanymi bokami. Na masie układamy umyte owoce. Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy gdy zacznie lekko tężeć wylewamy na owoce i schłodzimy w lodówce.
Sernik: Żelatynę i galaretki rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder a następnie stopniowo jogurt. Na końcu wlewamy ostygniętą galaretkę z żelatynę.
Masę wylewamy na biszkopt położony w blasze z odpinanymi bokami. Na masie układamy umyte owoce. Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy gdy zacznie lekko tężeć wylewamy na owoce i schłodzimy w lodówce.