Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z kakao i kruszonką
Drożdże rozkruszamy. Dodajemy mleko i łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
Nastepnie dodajemy jajka, herbatę, cukier i mąkę.
Masło rozpuszamy, ostudzamy i dodajemy do ciasta. Zgniatamy do momentu uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Ostawiamy na 1 godzinę.
Maslo lekko rozpuszamy. Dodajemy kakao i cukier. Mieszamy.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą, kruszonka m być sypka.
Do ciasta dodajemy kakao, lekko mieszamy tak aby za mocno się nie połaczyło. Ciasto drożdżowe wykładamy na dużą blaszkę 25 x 36 wysmarowaną masłem i posypaną maką. Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego
Nastepnie dodajemy jajka, herbatę, cukier i mąkę.
Masło rozpuszamy, ostudzamy i dodajemy do ciasta. Zgniatamy do momentu uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Ostawiamy na 1 godzinę.
Maslo lekko rozpuszamy. Dodajemy kakao i cukier. Mieszamy.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą, kruszonka m być sypka.
Do ciasta dodajemy kakao, lekko mieszamy tak aby za mocno się nie połaczyło. Ciasto drożdżowe wykładamy na dużą blaszkę 25 x 36 wysmarowaną masłem i posypaną maką. Posypujemy kruszonką.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego
Di bloguje