Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladowym spodem
Masa serowa: Ser( najlepiej wiejski) zmielić przez maszynkę do mięsa dodać jajka cukier wlać budyń rozpuszczony w mleku ,margarynę wszystko utrzeć mikserem na puch tak aby nie było grudek Ciasto: Margarynę włożyć do rondelka podlać 6 łyżkami wody ,wsypać kakao i cukier i cukier waniliowy gotować na małym ogniu 5 minut aż wszystkie składniki ładnie ze sobą się połączą.Wystawić do ostudzenia ,gdy masa będzie zimna dodać żółtka (białka wbić do miseczki i ubić mikserem na sztywno) wymieszać odlać pół szklanki czekoladowej masy na polewę Do reszty wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec dodać pianę z białek wymieszać delikatnie i wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę a na ciasto masę serową i upiec w temp 180* 45-50 minut.
2milutka
zewa
A ciekawe jakim cudem ?
2milutka
Ciasto jest lżejsze a ser cieżki więc zostaje na dnie;p
Polpal
Dlatego spód na sernik dobrze jest podpiec kilka minut a dopiero potem wyłożyć masę serową na to podpieczone ciasto i wtedy upiec razem.
2milutka
Owszem ale jak mamy ciasto kruche to jest rzadkie bo go wylewamy, jak podpiekę i wyjmę by dać masę serową to ciasto opadnie i będzie zakalec ...już wolę do góry nogami:)
Bo
zbysiowa
Polpal
2milutka
:)))) to jak mam go nazwać :D ale się porobiło:D
Dorcia
Sernik ze spodem na gorze:)...Pysznie wyglada...5
2milutka
Ha ha też dobrze:)