Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z pomarańczami
Biszkopty drobno pokruszyć i wymieszać z masłem na jednolitą masę. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć folią aluminiową, masę równomiernie rozsmarować na dnie formy. Żelatynę namoczyć w wodzie. Serek, 40 g cukru i konfiturę utrzeć na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w likierze podgrzewając, ostudzić. Skórkę kandyzowaną i żelatynę dodać do kremu, wymieszać. Krem wyłożyć na masę biszkoptową, wstawić do lodówki na4godz. Pomarańczę wyszorować, obrać, miąższ pokroić na plasterki. Skórkę pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do rondelka, zalać wodą, dodać resztę cukru, gotować przez ok. 10 min. Włożyć plasterki pomarańczy, dalej gotować przez 20 min. Pomarańcze i skórki odsączyć, rozłożyć na serniku. Pozostały syrop pomarańczowy podać osobno.