Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z ptasim mleczkiem i kokosem
1. Biszkopty ułożyć ciasno na dnie tortownicy o średnicy 26 cm.
2. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem oraz wiórkami kokosowymi. Żelatynę zalać wodą, Napęczniałą roztopić w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Powoli, ciągle miksując wlać ją do sera.
3. Połowę masy rozprowadzić na biszkoptach. Ułożyć ptasie mleczko. Wyłożyć drugą połowę twarogu. Wierzch udekorować umytymi, osuszonymi na papierowym ręczniku i pokrojonymi w plasterki truskawkami lekko dociskając.
4. Galaretki rozprowadzić w 600 ml wrzątku. Ostudzić. Tężejącą galaretkę powoli wylać na wierzch deseru. Odłożyć na noc do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!
2. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem oraz wiórkami kokosowymi. Żelatynę zalać wodą, Napęczniałą roztopić w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Powoli, ciągle miksując wlać ją do sera.
3. Połowę masy rozprowadzić na biszkoptach. Ułożyć ptasie mleczko. Wyłożyć drugą połowę twarogu. Wierzch udekorować umytymi, osuszonymi na papierowym ręczniku i pokrojonymi w plasterki truskawkami lekko dociskając.
4. Galaretki rozprowadzić w 600 ml wrzątku. Ostudzić. Tężejącą galaretkę powoli wylać na wierzch deseru. Odłożyć na noc do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!
ewaeu
czarrna