Sposób przygotowania:
Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowymETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć, odciąć ewentualne błonki, natrzeć składnikami marynaty oraz jeśli wołowina nie jest w zwartym kawałku związać nicią.
Odstawić na godzinę do lodówki.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać mocno olej przesmażyć mięso na rumiano z każdej strony ( przekręcając nie nakłuć widelcem).
ETAP 3:
Przełożyć wołowinę do rękawa do pieczenia, dołożyć umyte pieczarki oraz mini kolby kukurydzy.
Wlać mleczko kokosowe.
Piec 1,5 h w piekarniku nagrzanym do 200 st, w połowie przekręcając mięso.
ETAP 4:
Rękaw rozciąć, odlać do garnka powstały sos, wołowinę pozostawić aby odpoczęła( zdjąć nici).
ETAP 5:
Sos zagotować, energicznie mieszając dodać żółtka wymieszane z mąką ziemniaczaną. Pozostawić na gazie do zgęstnięcia.
Wołowinę pokroić w plastry, podawać z sosem i ulubionymi dodatkami.
Justi2401
Martyna12
Dziękuję :) Było pysznie :)