Sposób przygotowania:
Tarta z serkiem mascarpone i truskawkami
1. Najpierw mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier puder i margarynę dajemy do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto wałkujemy oraz wylepiamy nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwamy jeszcze widelcem.
4. Tartę pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach. Upieczoną tartę odstawiamy do ostygnięcia.
5. Z kolei przygotowujemy masę. Serek ucieramy za pomocą łyżki z cukrem pudrem.
6. Gotową masę przekładamy do tarty.
7. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy z nich szypułki. Następnie kroimy je na pół i układamy na tarcie.
8. Gotowe! Smacznego!
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto wałkujemy oraz wylepiamy nim formę do pieczenia tarty. Ciasto nakłuwamy jeszcze widelcem.
4. Tartę pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach. Upieczoną tartę odstawiamy do ostygnięcia.
5. Z kolei przygotowujemy masę. Serek ucieramy za pomocą łyżki z cukrem pudrem.
6. Gotową masę przekładamy do tarty.
7. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy z nich szypułki. Następnie kroimy je na pół i układamy na tarcie.
8. Gotowe! Smacznego!
SylaUla