Sposób przygotowania:
Prosty sernik na zimno z truskawkamiETAP 1:
Do rondelka przełożyć truskawki, dodać syrop trzcinowy i nalewkę. Postawić na ogień. Smażyć aż owoce będą miękkie. Następnie zblendować na gładko. Dodać cukier z wanilią i gotować razem około 5 minut. Zdjąć z ognia i wsypać 1 łyżkę żelatyny. Dobrze wymieszać i zostawić do całkowitego ostygnięcia.
ETAP 2:
Do miski przełożyć ser, dodać jogurt i cukier puder. Dokładnie wymieszać.
ETAP 3:
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Przestudzić. Dodać 2-3 łyżki masy serowej i dobrze wymieszać. Następnie delikatnie wlewać do masy serowej i dobrze wymieszać aby nie było grudek.
ETAP 4:
Podzielić na pół. Do jednej porcji dodać połowę musu truskawkowego i dokładnie wymieszać.
ETAP 5:
Formę wyłożyć papierem ( dno i boki). 9-10 truskawek przekroić na pół i ułożyć je wokół tortownicy.
ETAP 6:
Wlać biała masę serową. Wyrównać delikatnie. Odłożyć na 5 minut do lodówki.
ETAP 7:
Po tym czasie uzupełnić różową masą i ponownie wstawić do lodówki na kolejne 10 minut.
ETAP 8:
Na koniec delikatnie przelać musu truskawkowy i odłożyć na całą noc.
ETAP 9:
Kolejnego dnia kremówkę ubić na sztywno. Szprycą wycisnąć rozetki i udekorować cząstkami truskawek.Smacznego!