Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto truskawkowe
Jajka miksujemy razem z cukrem na puszystą masę , następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, cały czas miksując wlewamy cienkim strumykiem olej i wodę.
Miksujemy do połączenia składników.
Z truskawek usuwamy szpatułki ,płuczemy a następnie osuszamy.
Duże kroimy na pół lub na ćwiartki.
Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki wlewamy większą połowę ciasta, układamy część truskawek cięta stroną do góry, następnie wlewamy resztę ciasta i układamy resztę truskawek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 50 minut (do suchego patyczka ).
Po upieczeniu ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Wielkość blaszki 25/36 cm.
Miksujemy do połączenia składników.
Z truskawek usuwamy szpatułki ,płuczemy a następnie osuszamy.
Duże kroimy na pół lub na ćwiartki.
Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki wlewamy większą połowę ciasta, układamy część truskawek cięta stroną do góry, następnie wlewamy resztę ciasta i układamy resztę truskawek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 50 minut (do suchego patyczka ).
Po upieczeniu ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Wielkość blaszki 25/36 cm.
gusia1000
CORAL
BozenaMatuszczyk
Dzięki Elu.;)
BozenaMatuszczyk
Justyna dzięki;)