Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z wiśniową konfitura
Herbatniki rozdrobnić do miski, dodac miękkie masło i wszystko razem zmiksowac na delikatną, piaskową masę. Wylożyc na dno tortownicy, lekko rozpłaszczyć i ugnieść. Ser mieszamy z cukrem pudrem, aromatem waniliowym i sokiem z cytryny na jednolitą masę. Oddzielnie ubijamy śmietanę kremowkę. Następnie należy połączyć śmietankową masę z masą serową. Rozprowadzamy masę na spodzie z herbatników, wyrownujemy. Wstawić do lodówki do stężenia na ok.3-4 godziny. Po wyjęciu z lodówki, bezpośrednio przed podaniem wykładamy na wierzch sernika wiśniowe konfitury. PYCHOTKA! Konfiturę wiśniową można dowolnie zastępować innymi konfiturami smakowymi, bądz owocami z zalewy, w puszcze, po uprzednim odsączeniu.