Sposób przygotowania:
Sernik na zimno ze śliwkamiETAP 1:
Śliwki myję i usuwam z nich pestki, a następnie wrzucam do garnka z 5 łyżkami wody i gotuję na wolnym ogniu. Kiedy śliwki zaczną miękknąć miksuję blenderem na jednolitą masę. Można dodać trochę cukru jeśli mus jest kwaśny.
ETAP 2:
Kremówkę ubijam na sztywno a potem dodaję mascarpone oraz cukier.
ETAP 3:
Na blachę wykładam biszkopty.
ETAP 4:
Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody. 1/4 dodaję do masy serowej a 3/4 do musu. Obie masy wykładam naprzemiennie na biszkopty i wkładam do lodówki.
lukrowanepierniczki
skuter5
biedroneczki
Czekoladka 2
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
mocsłodkości