Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z owocami leśnymi
Herbatniki mielimy w blenderze razem z rozpuszczonym masłem, tak, żeby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Wykładamy na dnie tortownicy, ubijamy i wkładamy na pól godziny do lodówki. Rozpuszczamy 2 galaretki w 0,75 l gorącej wody. Studzimy.
Kremówkę ubijamy na sztywno bez cukru. serki miksujemy z cukrem, dodajemy sok z cytryny i aromat waniliowy, delikatnie mieszamy z ubitą kremówka. płaty żelatyny moczymy około 7 minut, a następnie odciskamy w dłoni i rozpuszczamy w rondelku (nie gotujemy) - dodajemy do masy serowej i lekko miksujemy.
Masę wykładamy na herbatnikowy spód. owoce myjemy, obieramy, parzymy wrzątkiem, odcedzamy i mieszamy z cukrem pudrem. Na ser wylewamy bardzo cienką, ok 1 mm warstwę galaretki, a resztę wkładamy do lodówki.
Sernik obkładamy owocami, a następnie przykrywamy je tężejąca galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin i gotowe!
Kremówkę ubijamy na sztywno bez cukru. serki miksujemy z cukrem, dodajemy sok z cytryny i aromat waniliowy, delikatnie mieszamy z ubitą kremówka. płaty żelatyny moczymy około 7 minut, a następnie odciskamy w dłoni i rozpuszczamy w rondelku (nie gotujemy) - dodajemy do masy serowej i lekko miksujemy.
Masę wykładamy na herbatnikowy spód. owoce myjemy, obieramy, parzymy wrzątkiem, odcedzamy i mieszamy z cukrem pudrem. Na ser wylewamy bardzo cienką, ok 1 mm warstwę galaretki, a resztę wkładamy do lodówki.
Sernik obkładamy owocami, a następnie przykrywamy je tężejąca galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin i gotowe!