Sposób przygotowania:
Sernik pieczony
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ( samo dno ) i herbatnikami. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy.
Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wkładamy twaróg, cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier waniliowy. Mieszamy.
Dokładamy odsączone z wody rodzynki wymieszane z mąką. Dokładnie mieszamy z ciastem.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Mieszamy i przekładamy do blaszki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 80 - 90 minut.
Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wkładamy twaróg, cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier waniliowy. Mieszamy.
Dokładamy odsączone z wody rodzynki wymieszane z mąką. Dokładnie mieszamy z ciastem.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Mieszamy i przekładamy do blaszki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 80 - 90 minut.